Het IJ op met de Christiaan Brunings

29–30 juni
Amsterdam
16 jaar

Nor­maal aan de stei­ger van Het Scheep­vaart­mu­se­um maar nu twee dagen beschik­baar voor Zee­ha­ven­da­gen om leu­ke tocht­jes over het IJ mee te maken. We heb­ben het over de Chris­ti­aan Brunings, als ijs­bre­ker (ja ja) te water gela­ten in 1900 in opdracht van Rijkswaterstaat.

Met de voor die tijd luxe inrichting deed het stoomschip – vernoemd naar de grondlegger van Rijkswaterstaat – ook dienst als directieschip. In samenwerking met Het Scheepvaartmuseum en dankzij de steun van diverse bedrijven vaart de Christiaan Brunings nog steeds uit. Op 29 en 30 juni dus voor bezoekers aan Zeehavendagen Amsterdam.

Vrijwilligers
Dankzij een groep toegewijde vrijwilligers blijft de Christiaan Brunings in de vaart. Deze groep onderhoudt het schip en ontvangt je aan boord voordat je vertrekt. Zij kunnen je tijdens open schip aan de Javakade en onderweg mooie verhalen vertellen over dit unieke vaartuig.

Duur en tickets
De Christiaan Brunings biedt in het Zeehavendagenweekend doorlopend tochtjes van een klein uur aan over het IJ. In ons ticketsysteem zijn voor elk heel uur gratis tickets te bestellen. Mocht je op een ander uur hebben geboekt en toch op een andere willen meevaren, dan hoef je geen nieuw ticket aan te schaffen.

Inchecken
Havenexperience De Terminal
(Passenger Terminal Amsterdam)
Piet Heinkade 27
Amsterdam