Rondleiding Cacaofabriek Cargill-Aurora
29 juni – 12.30 en 15.00 uur
Zaanstad
16 jaar
Niet eerder opende Cargill in Zaanstad de deuren voor het publiek bij al haar cacaofabrieken. Dit is je kans om van dichtbij te zien wat het bedrijf allemaal maakt van de vele tonnen cacaobonen die jaarlijks worden verwerkt
Cargill cacao en chocolade maakt in Zaandam en Wormer van cacaobonen de producten cacaomassa, cacaoboter en cacaopoeder. De cacaomassa wordt in Zaandam gemaakt en in Wormer persen machines cacaoboter uit de massa. Dat product wordt dan weer als grondstof gebruikt in chocolade en cosmetische producten, zoals lippencrème. Bij het persen blijven altijd vaste cacaobestanddelen over. Dat is de cacaokoek waar in de fabriek cacaopoeder wordt gemaakt. Cacaopoeder is een grondstof die je vaker terugziet in zuivelproducten en bakkerijproducten.
Kleine groepen
Tijdens Zeehavendagen Zaanstad geven medewerkers van Cargill uitleg over het productieproces in de fabriek. Daarbij krijg je dus letterlijk een kijkje in de keuken. Alle rondleidingen gebeuren in kleine groepen, zodat er veel ruimte is voor vragen over het productieproces. De rondleiding duurt gemiddeld een uur en is gratis.
Bezoekadres
Cargill-Aurora
Kalf 17
Zaandam
*Door tickets te boeken ga je akkoord met onze privacyvoorwaarden