Tres Hombres zeilt cacaobonen naar Amsterdam voor 100% CO2-vrije chocolade

Na een voorspoedige reis van bijna 6 maanden is het zeilend vrachtschip de Tres Hombres terug bij Chocolatemakers in de haven van Amsterdam. In het ruim maar liefst 12 ton biologische Trinitario cacaobonen. Goed voor circa 240.000 speciale Tres Hombres repen.

Sinds 2012 brengt de Tres Hombres elk jaar een flinke lading cacao naar de chocoladefabriek van Chocolatemakers. Ook deze keer kostte het weer zes maanden om de reis af te leggen. Een reis die van de Dominicaanse Republiek naar Nederland 4143 zeemijlen (7673 km) bedraagt.

CO2-neutraal
Het idee achter de Tres Hombres en haar rederij Fairtransport sluit naadloos aan bij de duurzame filosofie van Chocolatemakers. Oprichter en eigenaar Rodney: “Bij alles wat we doen en maken zijn duurzaamheid en smaak onze vertrekpunten. Zo heeft onze chocoladefabriek een dak dat helemaal uit zonnepanelen bestaat, we produceren daardoor al bijna helemaal CO2-neutraal. Toen we 10 jaar geleden hoorden van de Tres Hombres, hebben we meteen samenwerking gezocht. Dat schip is vernoemd naar drie vrienden die droomden van duurzaam vrachtvervoer over zee. Ze hebben een 32 meter lange brigantijn uit 1943 prachtig gerestaureerd. Met zelf opgeleide mensen zeilen ze elk jaar van Europa naar de Caraïben. Ze lossen de cacao aan onze eigen kade, pal naast de fabriek, energiezuiniger kan niet.” In het najaar zal het schip weer koers zetten naar de Caraïben.

Tres Hombres

De 32 meter lange brigantijn ‘Tres Hombres’ is sinds december 2009 in de vaart. Zij onderhoudt een duurzame vrachtdienst tussen Europa, de Atlantische eilanden, het Caribisch gebied en Amerika. Naast een vrachtcapaciteit van 40 ton, heeft ze accommodatie voor 7 crew en 8 leerlingen / trainees.

Perfecte smaak

Bij Chocolatemakers draait alles om het creëren van de perfecte smaak. De unieke smaak is een uitkomst van alle duurzame keuzes die zij maken binnen de keten. Alle producten zijn biologisch, plastic vrij en geproduceerd op zonne-energie in hun eigen fabriek in de cacaohaven van Amsterdam.